Cum alegi fotograful de nuntă?

Spre deosebire de munca celorlalți furnizori de nunți (cum ar fi muzică, aranjamente florale și tortul), fotografiile nu sunt lucruri pe care le puteți auzi, mirosi, gusta sau chiar vedea la început – trebuie să ai încredere în fotograful tău.
Miza este mare, așa că dacă vă întrebați cum să alegeți un fotograf de nuntă, suntem aici pentru a vă ajuta. Va trebui să faceți putina cercetare pentru a vă asigura că vă place munca fotografului ales.
Dar, mai important, va trebui să găsiti pe cineva în preajma căruia sa va bucurati cu adevărat, deoarece veti petrece mult timp cu el. „Fotograful vostru va fi unul dintre singurii furnizori cu care va veti petrece întreaga zi”, „Alegerea unui fotograf în ziua nunții în care sa ai încredere și care sa te înțeleagă, este uriașa.

Cu alte cuvinte: ‘Găsește pe cineva care are același tip de energie ca și tine’ . „Dacă angajezi un tip de fotograf serios, dar ești o persoană foarte fericită și copilaroasa, va exista o nepotrivire a personalităților acolo”, „Este ca orice relație din viața ta: înconjoară-te de oameni buni. Fotografiile vor fi mai reușite, și, mai important, la fel și experiența ta în ziua nunții tale.
Cum faci asta? Cercetare atentă și selectivitate în ceea ce privește abilitățile profesionale, stilul artistic și comportamentul personal.

Am pregătit un ghid pas cu pas despre cum să alegeți un fotograf de nuntă pentru a vă asigura că vă găsiți potrivirea perfectă.

1. Decideți ce stil de fotografie vă place cel mai mult.

Primul lucru: tu și partenerul tău trebuie să decideți ce stil de fotografie vă place.
De fapt, cred ca mai bine este sa Încercați să identificați ceea ce nu vă place înainte de a înțelege ce vă place”. Va doriți un fotograf înclinat spre foto jurnalistica, care sa documenteze întregul eveniment sau va doriți fotografii clasice de nuntă? Ce tip de editare va place? Curata,Luminoasă, clasica. Sau una cu contraste puternice? Odată ce ai stabilit de ce ești atras, poți face o scufundare mai profundă și mai specifică în acea direcție.”

2. Stabiliti bugetul

Ca și în cazul oricărui aspect al planificării nunții, cel mai bine este să stabiliți un buget înainte de rezervare. Nu sunteți sigur de unde să începeți? Citiți din timp despre costul mediu al unui fotograf de nuntă.
De asemenea, cu un simplu search pe Google, găsiți site-uri de promovare a tuturor fotografilor din Romania, unde găsiți atât portofoliul cât ai prețul cerut de fiecare.

3. Rezervați locatia

O altă modalitate eficientă de a găsi un fotograf este să îți rezervi locația (care este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le îndepărtezi oricum din lista de verificare a nunții). Stabilind o anumită locație, puteți începe căutarea profesioniștilor din zonă.
Adesea, locațiile vă vor oferi o listă de profesioniști recomandați (cunoscută și ca lista de furnizori preferați) sau puteți discuta cu wedding planner ul vostru care la fel va poate îndruma către cei mai buni fotografi cu care a colaborat. Sunt un punct de plecare excelent, dar procedați cu prudență: „Recomandările de locație pot fi greșite sau subiective, dar constituie un punct de plecare.
Un lucru foarte important de care sa țineți cont este următorul: Nu angajați un fotograf doar pentru că a mai fost la locatia nunții voastre. Suntem oameni vizuali și artiști, iar fiecare are viziunea lui în privința unei locații noi.
Un alt sfat pro? „Uită-te la cel puțin două galerii de nuntă întregi de la un fotograf într-un tip de cadru sau loc similar cu al vostru. Dacă va căsătorești într-o biserică și un fotograf prezintă nunți pe plajă doar la apus, s-ar putea să nu aveti idee cum va arăta rezultatul final.”

4. Faceți un research pe social Media

Un alt instrument la care poți apela sunt rețelele sociale care au devenit un instrument popular și esențial în industria nunților. Căutarea hashtag-urilor și urmărirea blogurilor de nuntă poate duce adesea la găsirea unui fotograf grozav.”
Unul dintre sfaturile noastre profesioniste preferate este să căutați locul nunții dvs. (sau altele similare din zonă) și să verificați fotografiile etichetate. Adesea, veți putea descoperi mulți profesioniști talentați și de ce nu poate chiar fotograful nuntii voastre.

5. Solicitați recomandări cunoștințelor voastre

Recomandările personale (dacă îți plac imaginile de nuntă ale prietenilor tăi, de exemplu) sau recomandările unui alt profesionist de nuntă pe care l-ai angajat deja, cum ar fi un planificator, sunt de obicei cel mai bun ajutor. Asta pentru că pot atesta atât munca profesionistului, cât și personalitatea lui.

6. Credeți ca ati găsit un fotograf care vă place dar încă nu sunteți siguri?

Intalniti-va la o cafea și începeți sa va cunoașteți reciproc, astfel încât sa va dați seama dacă rezonati sau nu.
Noi întotdeauna ne întâlnim dinainte cu potentialii nostri clienti, tocmai pentru ca ne dorim o colaborare cât mai plăcută, pentru ca cea mai mare mulțumire este atunci când stim ca am oferit calitate și profesionalism. Ba chiar s-au leagăt multe amintiri plăcute și legături strânse cu multe cupluri cărora le-am fost alături la eveniment.